Nyhetsarkiv

Bo, spise og barn i barnehage mens du studerer

For studenter ved Samisk høgskole er det Indre-Finnmark Studentsamskipnad/ Sis-Finnmarkku Studeanttaid Ovttastus (SSO) som driver kantina, leier ut bolig og driver barnehage og tilbyr andre

Opptakskravene til lærerutdanninga er endret

Samisk høgskole endrer opptakskravene til samisk lærerutdanning når det gjelder matematikk og skolepoeng, og fra 20.juli kan du søke om opptak etter de nye reglene.

Studere til til høsten? Vi har forlenget søknadsfristen!

Samisk høgskole har fortsatt ledige studieplasser, og i den forbindelse har vi forlenget søknadsfristen til noen av høstens studier.

Seks nye samiske veivisere

Dette året er det hele seks nye samiske veivisere. Antallet veivisere er utvidet med to stykker. Veiviserne er både sør-, lule- og nordsamer. 

Nye samiske veivisere offentliggjøres i Europas kulturhovedstad 2024

Seks nye samiske ungdommer er nå valgt ut som veivisere for skoleåret 2024/2025. Hvem disse er offentliggjøres på Giellabiellje-konferansen i Bodø den 25 juni.

Vil du omprioritere studieønsket ditt?

Har du funnet ut at du skulle hatt en annen prioritering i dine studieønsker? Det er ikke for sent å gjøre noe med det!

Konsekvenser for Sámi allaskuvla når 27 ansatte er i streik

Sentrale lønnsforhandlinger mellom staten som arbeidsgiver og hovedsammenslutningen Unio har ikke ført frem og derfor ble det brudd i forhandlingene mellom partene. Ved Samisk høgskole er det fra og med 3.

Harald Gaski utnevnt til æresdoktor

Samisk høgskoles professor Harald Gaski er utnevnt til æresdoktor ved Det humanistiske fakultet ved Umeå universitet for 2024.

Tospråktesten våren 2024

Tospråktesten er en muntlig tospråktest for potensielle tolker. Tospråktest i nordsamisk skal arrangeres i Kautokeino, på Samisk høgskole 13. juni. Søknadsfrist: 30. mai.

Sider