Nyhetsarkiv

Snart kan du søke på Bachelor i reindrift

Fra høsten er det igjen oppstart i bachelorprogrammet i reindrift. - Det blir nesten som et nytt studie etter at vi de siste årene har evaluert, revidert studiet og oppdatert programplanen, forteller leder for bachelorprogrammet ved Samisk høgskole, Mikkel Nils Sara.

Forlenget søknadsfrist

Samisk høgskole har forlenget søknadsfristen for studier med ledige studieplasser våren 2022.

Studier du kan søke på:

Samisk høgskole har fått nye ambassadører i Russland

Høstsemesteret 2021er historie, og høgskolens utvekslingsstudenter fra Yakutsk har reist hjem. De har vært studenter ved høgskolen i høst, og har blant annet begynt å lære seg samisk og lært om samisk kultur. For flere av dem har Kautokeino vært deres første møte med Europa.

Ta chansen och sök till en kurs som är anpassad för dig som arbetar som samiska lärare

Sámi allaskuvla (Samisk högskola) har nu förlängt ansökningstiden för vårterminens kurs. Det är ännu möjligt att söka till kursen Samisk språkdidaktik med fokus på språkanvändande och berättande texter (SAM602). Kursen passar för dig som arbetar som lärare vid en skola på svensk sida. Kursen passar dig som arbetar som lärare, men saknar utbildning i samiska och passar dig oavsett om du tidigare tagit en lärarutbildning eller inte. Även om du redan är en utbildad lärare så kan du söka till kursen för att få samisk didaktisk fortbildning, berättar projektledare Ylva Jannok Nutti.

SMS tjeneste

Samisk høgskole holder på å innføre SMS - tjeneste, og det kan medføre at du får eller har fått en gammel SMS med "VID" som avsender. Bare å se bort i fra dette!

Samisk barnehagekonferanse utsettes til våren 2022

Samisk barnehagekonferanse blir utsatt til 4.-5. mai 2022

Vi har i samråd med Statsforvalteren i Troms og Finnmark besluttet å utsette Samisk barnehagekonferanse.

Samarbeid mellom Samisk høgskole og Nord universitet

Samisk høyere utdanning og forskning, særlig knyttet til lule- og sørsamisk språk, kultur og samfunnsliv, styrkes nå gjennom en egen strategisk samarbeidsavtale mellom Nord universitet og Samisk høgskole. 

Inga Juuso – Tribute konsert: Gratisbilletter til Sámi allaskuvlas studenter

I forbindelse med Samisk språkuke arrangeres Inga Juuso – Tribute konsert på Diehtosiida i Kautokeino fredag 29.10.21. Studenter ved Sámi allaskuvla får gratisbillett. Meld deg på før torsdag 28.10.21.

Ny mulighet for å søke på Sámi allaskuvla

Uten studieplass? Sámi allaskuvla har nå ledige studieplasser i restopptak som begynner høsten 2021. Nå er det mulig å søke for de som har vurdert å søke på studier ved høgskolen, men ikke rakk å gjøre det. Du kan søke på studier fra og med i dag 01.09 til og med 05.09.

Sider