Yvonne-Marie Miniggio

Jeg er en eventyrlysten jente på 24 år. Er født og oppvokst i Kvænangen i Nord-Troms. Jeg flyttet hjemmefra som 16 åring for å gå på videregående. Å flytte til nabokommunen var ikke langt nok unna, så jeg flyttet likeså godt på meg et par ganger til. Jeg har gått to år på folkehøgskole. Et år på yogalinja på Hadeland og et år på fotolinja i Lofoten. Planen var å finne ut hva jeg skulle bli, men det var ikke enkelt. Det er så mange muligheter at man kan bli helt tullerusk i hodet. Jeg har også studert på UiT, samisk og religionsvitenskap.

Når jeg blir gammel skal jeg bo i et lite hus ytterst i Lofoten. Så nært fjæra at når sjøen er som verst, når spruten akkurat ikke vinduene. Det er fordi jeg ikke er så kjempe glad i å vaske. Men jeg lager gjerne middag om du tar oppvasken. Ellers liker jeg å lage ting, om det er duodji eller å sette opp en umulig kommode fra IKEA. Jeg liker utfordringer, å gjøre ting du tenkte du aldri ville tørre. Til sommeren skal jeg hoppe i strikk i Gorsa-juvet i Kåfjord. Det er sagt at det er Europas trangeste strikkhopp. Gru gleder meg allerede jeg, mens mamma bare gruer seg.

Sommeren tilbringer jeg mye ute. Jeg liker å gå på tur i skog og mark, klatre, ta bilder og bade hvis den nordnorske sommeren tillater det.  Når midnattssola forsvinner liker jeg å finne veien inn. Helst under pleddet med en kopp te og en god bok. Hvis vinteren blir for lang og kald, liker jeg å reise litt vekk. Jeg synes det er spennende å oppleve nye steder og bli kjent med nye mennesker. Som veiviser er jeg så heldig at jeg får gjøre dette et helt år.

Spørsmål:

 1. Hvilke fire ting kan du ikke leve uten?
  • Bøker, kosebamsen, hårstrikk, camelbak eddy flaska min
 2. Hva liker du å pynte deg med?
  • Når jeg skal pynte meg tar jeg på kofta. Ellers er jeg glad i å gå i skjørt og kjole. Til vestlige klær pynter jeg meg ofte med samisk accessoirers.
 3. Hvordan sovestilling foretrekker du?
  • Vært fall ikke på rygg, kanskje på sia, men helst på magen.
 4. Hva tror du de tre andre veivisere tenker om deg?
  • Jeg tror de tenker at jeg er veldig ubeslutsom.