Sárá Márjá Utsi

Jeg er 20 år gammel jente fra selveste Hillágurra, som ligger i Tana. Utenom Hillágurra, har jeg bodd i Alta i 4 år. Har fullført alle mine tre år på videregående der. Har gått på service & samferdsel, andre året gikk jeg på reiseliv. Var ikke snakk om å ta seg et friår, så jeg fullførte like greit påbygg mens jeg var i gang med skolen. Etter videregående var jeg rimelig lei alt som het eksamen, lekser og lærere. Dermed ble det ett år med kun jobb etter utdanning.

Jeg og min familie tilhører til reinbeite distrikt 9 Čorgasnjarga, som er i Nordkinn. Er yngst ut av søskenflokken, som består av meg og mine to storebrødre.  Jeg har stor interesse for hest. Har ridd i 12 år. Har aldri eid min egen hest, men håper å få mulighet til det en dag. Ellers på fritiden når jeg ikke er i stallen, liker jeg å trene og finne på noe artig med venner.

  
Søkte som veiviser fordi jeg har interesse for å lære mer om vår kultur og samfunnet, for jeg syns det er viktig å kunne videreformidle tradisjoner og informasjon. Jeg ville også bli veiviser, får å kunne se mer ut av landet vårt. Er fra Norge, men er så mye av Norge jeg ikke har sett. Og med samiske veiviser reiserute som går fra tvers over landet, fra nord til sør, burde jeg få sett mye nytt.

 

 1. Hvilke fire ting kan du ikke leve uten?
  • Reinkjøtt, Honda Civic, joggebukse og dopapir
    
 2. Hva liker du å pynte deg med?
  • Pynter meg helst med kofta. Ellers pynter jeg meg med en fin topp, jeans og smykker.
    
 3. Hvordan sovestilling fortrekker du?
  • På siden. Har min rutine før jeg sovner. Først på den ene siden, så må jeg snu meg på rygg og deretter igjen på andre siden før jeg sovner av.
    
 4. Hva tror du de tre andre veivisere tenker om deg?
  • Jeg tror de tenker at jeg er den snåle ut av oss, med den tørreste humoren.