Ole Nicklas Mienna Guttorm

Portrett av Ole Nicklas Mienna Guttorm

Mitt navn er Ole Nicklas Mienna Guttorm. Jeg er 20 år, og er vokst opp i Kautokeino. Jeg gikk på videregående skole i Alta i 3 år, og jobbet i Alta Samisk Barnehage i et halvt år. Etter det flyttet jeg hjem til Kautokeino igjen. Begge mine foreldre er samiske og snakker samisk. Jeg selv snakker samisk daglig, men bruker jo selvfølgelig norsk i tillegg.

 

Fritiden brukes stort sett til å være med venner og familie. Det er ikke så mange fritidstilbud i Kautokeino, men vi har jo en flott natur der, så naturen blir på en måte vårs fritidstilbud. Det blir mange skuterturer og fisketurer på et år på meg. Fotball er en lidenskap for meg og ser veldig mye på fotball, jeg spiller også fotball selv, for Kautokeino IL selvfølgelig.

 

Jeg mener veiviser ordningen er veldig viktig, da får norske ungdom høre hvordan det er å være samisk ungdom i dag, og i tillegg får de hørt om vår kultur. Jeg er veldig glad i å reise og treffe nye mennesker, så jeg tror året som samisk veiviser blir veldig spennende og interessant.

 

Om du kunne valgt en superpower, hva ville det vært?

Jeg ville valgt å se inn i fremtiden, da kunne jeg valgt riktige lotto tall og vunnet på det!

Hvis noen av de du foreleser for flørter gjør du det tilbake?

Tror ikke jeg kommer til å flørte tilbake under forelesningen, men kanskje etter at vi er ferdig. 

Hva gjør du om 10 år?

Om 10 år er jeg ferdig utdannet og jobber med noe jeg trives med. Har kanskje funnet meg en dame som jeg kan dele resten av mitt liv med.

Har du noen uvaner/guilty pleasure?

Min guilty pleasure er at jeg liker å se på seriern «Bloggerne».