Oda

Portrett av samisk veiviser Oda

Hei! Jeg heter Oda Celin Kjær Eriksen og er 19 år. Jeg er født og oppvokst på Ørnes i Nordland. Mammaen min kommer fra Drag i Tysfjord kommune, hvor jeg har vært veldig mye i oppveksten min. Hver sommer drar jeg til Kjær, som er en plass ca. 15 minutter utenfor Drag. I år skal jeg være veiviser, noe jeg gleder meg mye til!

 

På fritiden er jeg mest med venner, men også familien. Da er jeg veldig glad i å spille brettspill og kort, ellers går vel hverdagen til netfilx og slike ting. Fra jeg var liten har fotball alltid vært en stor del av livet mitt, men rundt 8. klasse sluttet jeg med det. Jeg har også drevet med svømming og litt håndball. Andre året på videregående var jeg i Minnesota i USA, hvor jeg spilte tennis, hockey og softball.

 

Jeg valgte å bli veiviser fordi jeg ønsker å informere andre ungdommer om det samiske, men mest for å få bort fordommer. Jeg gleder meg mye til året og til å lære mye nytt!

 

Hva gjør du om ti år?

Om ti år har jeg forhåpentligvis fått meg en utdanning, en utdanning jeg liker!

 

Hvis noen flørter med deg under en forelesning, gjør du det tilbake?

Haha, nei. Jeg hadde nok ikke flørtet tilbake. Hadde nok prøvd å «overse» det, og fortsette foredraget.

 

Om du kunne valgt en superpower, hvilken ville det vært?

Jeg ville valgt å teleportere. Syns reising tar så lang tid, det tar en hel dag! Hadde vært mye enklere å bare teleportere seg fra en plass til en annen.

 

Har du noen uvaner/ guilty pleasure?

Vet ikke om det er en uvane, men jeg er veldig glad i ost. Noen ganger når jeg er sulten om natta, står jeg opp for å spise ost, haha.