Gová: Anne Katja Gaup, Johtti Productions AS
juni 28. beaivi 2024

Opptakskravene til lærerutdanninga er endret

Har du hatt et ønske om å ta samisk lærerutdanning, men så har karakterekravene i matematikk og krav om skolepoeng satt en stopper for det? Nå i sommer kan du likevel søke! Vi vet at det i Sapmi finnes mange engasjerte og flinke ungdommer, og at det samiske samfunnet trenger flere lærere.

Samisk høgskole endrer nå opptakskravene til samisk lærerutdanning når det gjelder matematikk og skolepoeng, og fra 20.juli kan du søke om opptak etter de nye reglene. Eneste karakterkravet som opprettholdes, er at du må ha 3 i gjennomsnittskarakter i samisk og norsk (svensk eller finsk) samlet.

  • I et samiskspråklig utgangspunkt, så lærer vi av hverandre og legger opp til utvikling i matematikk og andre fag. Samisk lærerutdanning gir et solid grunnlag for å jobbe som lærer i grunnskolen fra 1.-7. og 5.-10. klasse.
  • Vi tilbyr et unikt og interessant spekter av opplæringsemner innenfor mange forskjellige fag.
  • Gjennom utvekslingsordninger vil det være mulig å ta fag også ved andre institusjoner i Norge eller utlandet.  

Vi vil appellere til deg som har et hjerte for det samiske språket, det samiske samfunnet og tradisjonell kunnskap og som er interessert i arbeid med barn og ungdommer, om å søke om opptak til samisk lærerutdanning ved Samisk høgskole. Bli med oss på veien videre for å skape den beste for opplæringa for samiske barn og unge.

Søknadsfrist: 01.08.24

NB! Du kan søke fra 20. juli 2024 etter de nye reglene.

Spørsmå?

Ta kontakt med studieavdelingen dersom du har spørsmål om den nye ordningen eller om studiet. Studieavdelingen kan kontaktes på e-post oahppohalddahus@samas.no.